Rijkswaterstaat

Aandacht voor overstromingen

Wat doe jij bij een overstroming?

Nederland is het land van water. Toch liggen maar weinig Nederlanders wakker van het risico dat dit water met zich meebrengt. En dat terwijl je in je leven 10 procent kans hebt een overstroming mee te maken. Om het risicobewustzijn en de zelfredzaamheid te vergroten ontwikkelde Rijskwaterstaat een website en app. Voor ons was de schone taak weggelegd om een video te maken die mensen aan het denken zet en aanspoort de website of app te bezoeken.

driedelig Actieplan

De kunst was om mensen eerst bewust te laten worden van iets waar ze nog niet bewust van zijn. Daarom begint de film met herkenbare situaties waarin water voorkomt, zoals een glas water drinken op het terras. Door een hele tegenstrijdige voice-over onder de beelden te plaatsen wordt de kijker ervan bewust gemaakt dat er een probleem is. Door daarna het risico heel zichtbaar te maken en de kijker vervolgens kritische vragen te stellen over hoe hij/zij met dit risico om zou gaan, wordt er aangespoord tot actie over te gaan.

Sylvia van Aalst Podium

Ik werk graag met BLIK omdat ze altijd meedenken, en gelukkig soms ook tegen, zodat we samen iets moois kunnen maken. Ze zijn servicegericht: in wat voor situatie we ook terecht komen, er is altijd een passende oplossing. En last but not least, het is gewoon een heel leuk team om mee te werken!

Sylvia van Aalst — Projectcoördinator Podium

Achter de schermen